Saltar apartados

DCPS

Departament de Comunicació i Psicologia Social

Logo Teletrabajo      Seguim amb tu!

Secretaria Administrativa

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

19/07/2021
Programa d'estudis propis per a ocupació dirigida a joves amb discapacitat

El PEP en %u201CCompetències laborals en entorns d'ocupació amb suport%u201D està co-finançat pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, i per la Fundació ONCE, Organisme Intermedi de l'esmentat Programa Operatiu.

21/06/2021
Defunció d'Enrique Bustamante, President de l'Associació Espanyola d'Investigació de la Comunicació

Tot el professorat del Departament de Comunicació i Psicologia Social trasllada el seu més sentit condol a familiars i amics del professor Enrique Bustamante, President de l'Associació Espanyola d'Investigació de la Comunicació, gran referent acadèmic, expert i indiscutible exemple de transferència i contribució a la nostra societat.

Professor condecorat i investigador reconegut, el professor Bustamante deixa petjada en moltes de les nostres carreres acadèmiques. Un llegat professional i personal que a Alacant continuarem recordant amb admiració, afecte i gratitud.

10/03/2021
Prevenció COVID UA

 

Informació institucional de la Universitat d'Alacant en relació amb la Covid-19

22/12/2020
Revista Mediterrània de Comunicació ha sigut acceptada en Scopus

Revista Mediterrània de Comunicació/Mediterranean Journal of Communication ha sigut acceptada en Scopus i pròximament serà indexada i obtindrà decil pel seu índex d'impacte, quartil en el producte derivat SJR. Aquesta recent entrada en Scopus permet complir els objectius estratègics de visibilitat internacional de la revista.

Revista Mediterrània de Comunicació està editada des de l'any 2010 pel grup d'investigació Comunicació i Públics Específics (COMPUBES) de la Universitat d'Alacant i des de 2016 conjuntament amb el Grup d'Investigació en Comunicació i Informació Digital (GICID) de la Universitat de Saragossa.

A ella pertanyen deu professores i professors del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant: Victoria Tur-Viñes (editora), Jesús Segarra-Saavedra i Tatiana Hidalgo-Marí (editor/a adjunts), Araceli Castelló-Martínez (editora de secció), Juan Monserrat-Gauchi i María-del-Carmen Quiles-Soler (comitè internacional d'edició) i Carmen López-Sánchez, Francisco-Javier Mora-Contreras, Raúl Rodríguez-Ferrandiz i Rosa Torres-Valdés (comitè científic).

La revista està inclosa en Emerging Source Citation (ESCI) de Clarivate des de 2015. És revestisca font segons Dialnet Mètriques (Ciències Socials-Comunicació) des de 2019, ocupant la cinquena posició a Espanya (Q1). En el rànquing REDIB (CSIC) és 5ª a Iberoamèrica i 4ª a Espanya. En Google Scholar Metric en el camp de Comunicació és 8ª de 41 (2019). Té el segell de qualitat de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) des de 2016. Segons els Criteris 2019 d'ANECA per a Ciències Socials en processos d'acreditació nacional per a LA TEUA i CU, la revista és Nivell 2.

L'equip de Mediterrània agraeix als qui han contribuït amb el seu esforç, dedicació i temps a situar la revista en aquesta prestigiosa base de dades internacional, especialment a autores/és, revisores/és, coordinadores/és, comitè científic, Revistes UA, Revistes UZ i Repositori de la Universitat d'Alacant.

07/10/2020
I CONGRÉS CINCOMA, COORGANITZAT ENTRE USAL I UA, DEL 20 Al 23 D'OCTUBRE (ONLINE)

L'I Congrés Internacional d'Innovació en Comunicació i Mitjans Audiovisuals (CINCOMA), coorganitzat per col·legues del Departament de Sociologia i Comunicació de la Universitat de Salamanca i el Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant, naix amb la voluntat de ser un espai de reflexió en les disciplines de Comunicació, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques en el qual docents, comunitat investigadora, professionals i alumnat de postgrau puguen donar difusió als resultats dels seus treballs de recerca.

A pesar que el Congrés va nàixer amb voluntat presencial, a causa de la situació de pandèmia que travessem s'ha adaptat a la modalitat online de manera que tots els actes i participacions es realitzaran de manera virtual. Aquesta primera edició tindrà la seua seu "física-simbòlica" a Salamanca, i una seu virtual en totes i cadascuna de les ciutats de tots els participants.

El congrés, que compta amb més de 30 taules virtuals en les quals participaran més de 200 comunicants, se celebrarà entre el dimarts 20 d'octubre, i el divendres, 23 d'octubre de 2020. Des de la web del congrés es pot consultar tota la informació: www.cincoma.org

17/02/2020
Jornades de Publicitat ADLICANTE 2020

Sota el lema "Abandonar el Niu. De la UA a les grans agències", la Universitat d'Alacant acollirà el pròxim 26 de febrer una nova edició de les Jornades de Publicitat ADLICANTE organitzades per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant al costat de l'Associació 361º

13/02/2020
Associació de Periodistes de la Província d'Alacant

Enhorabona a Miquel Poveda pel seu article en l'Anuari de l'Associació de la Premsa d'Alacant sobre projeccions, reconeixements i èxits professionals d'egressats i egressades del nostre Grau en Publicitat i Relacions Públiques.

Publicidad. De las aulas a la práctica profesional.

16/01/2020
CONFERÈNCIA: APRENDER DE LAS LIBRERIAS. PASADO Y FUTURO DE UN ECOSISTEMA CULTURAL

 

A càrrec de Jorge Carrión, escriptor i Director del Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona.

31 de gener de 2020, a les 12.00 h a la Biblioteca del Departament de Sociologia I (2a planta de l'edifici de Ciències Socials).

Organitza: Màster Comincrea, Departament de Comunicació i Psicologia Social, i Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

12/12/2019
EL PROFESSOR DE LA UA, RAÚL RODRÍGUEZ, GUANYADOR DEL XX PREMI D'ASSIG MIGUEL DE UNAMUNO

El nostre company, Raúl Rodríguez Ferrándiz, professor titular del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant, amb reconeixements com el Premi Internacional Ciutat de València d'Assaig per Màscares de la mentida: el nou desordre de la postveritat (València, Pre-Textos, 2018) i el Premi Internacional d'Assaig Miguel Espinosa (Múrcia, Tres Fronteres, 2010) ha obtingut el XX Premi d'Assaig Miguel de Unamuno. El professor Rodríguez arreplegava el guardó per la seua obra Màgies de la ficció (spoiler Warning!) en el matí d'ahir a l'Ajuntament de Bilbao.

Gran reconeixement i merescut Premi. Enhorabona, Raúl.

Actualitat Universitària

El Blog. Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

21/11/2019
III JORNADES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

Durant les III JORNADES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ, organitzades per l'Associació d'Universitats amb Titulacions en Informació i Comunicació (ATIC) i l'Associació Espanyola d'Investigació de la Comunicació (AE-IC), sota el títol “Els estudis de Doctorat i la formació d'investigadors en Comunicació” es van presentar i van posar en comú les diferents experiències de diferents programes de doctorats a Espanya. L'esdeveniment també va permetre aprofundir i reflexionar sobre la investigació en Comunicació dels investigadors júniors als qui se'ls exigeix excel·lents criteris de qualitat investigadora en un context damnificat en recursos i inversions.

Des de la Direcció del Departament de Comunicació i Psicologia Social, traslladem la nostra enhorabona a la Vicedegana del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, la professora Dra. Natalia Papí, per la implicació personal, professional i institucional en l'organització d'aquestes III Jornades.

Felicitem també el professorat del nostre departament que va participar activament i va compartir el seu coneixement en una de les trobades d'investigació en comunicació més rellevants al nostre país.

18/11/2019
AJUDES A ESTUDIANTS DE L'EXPERT EN FOTOGRAFIA CONTEMPORÀNIA I PROJECTE D'AUTOR PER A SUFRAGAR DESPESES REALITZADES DE MATRÍCULA. CURS ACADÈMIC 2018/19

 

Convocatòria

Resolució

07/11/2019
I Jornades científiques Fake & Business

L'equip directiu, i en representació del Departament de Comunicació i Psicologia Social, felicita el professor Fernando Olivares per l'èxit de les Primeres Jornades científiques Fake & Business sobre fake news, marques negres i reputació, que van tenir lloc els dies 15 i 16 d'octubre en la Universitat d'Alacant.

En el següent enllaç, es pot consultar el més destacat de l'esdeveniment: https://catedramarcacorporativa.es/fake-business-en-la-ua

07/10/2019
I Jornades de la Ruta de la Seda i la Dona

 

L'aliança entre el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d'Alacant i l'Institut Calma Espanya ha propiciat, en el marc del Fòrum Pensament i Acció, la participació de les acadèmiques Alejandra Hernández, Irene Ramos i Carmen Carretón, professores del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA.

02/10/2019
1 JORNADES CIENTÍFIQUES SOBRE FAKE NEWS, MARQUES NEGRES I REPUTACIÓ

 

La primera trobada científica on reflexionar i estar al dia l'últim sobre l'impacte en la nostra vida i en les nostres empreses, de la mentida, les veritats a mig fer, l'opacitat, els fets i notícies falses, la desinformació i els enganys.

15 i 16 d'octubre de 2019 (de 9.00 a 19.00)

27/06/2019
UNIVERSITAT D'ALACANT, LA INSTITUCIÓ MÉS PREMIADA D'ESPANYA EN EL PUBLIFESTIVAL

 

Estudiants del Grau de Publicitat i Relacions Públiques s'han fet amb tres dels vuit premis en la categoria de Joves Talents del Publifestival celebrat aquesta setmana en el Teatre Infanta Isabel de Madrid

12/06/2019
Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes - Sector Audiovisual
La segona edició de "Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes - Sector Audiovisual" ha reunit aquest 5 de juny a Gandia, responsables d'À Punt, de les sis universitats de la Comunitat Valenciana que participen en la iniciativa (UV, UA, UPV, UMH, UJI i CEU-CH) i professionals del sector audiovisual.
L'acte s'ha celebrat en l'Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV, on 45 estudiants dividits en 12 equips han presentat els seus projectes audiovisuals davant els responsables d'À Punt Mèdia, de les sis universitats i de 26 professionals de 19 productores.


Les nostres felicitacions a l'equip compost per Daniel Aguilar, Nuria Coloma, María Pérez i Luis Deltell, de l'assignatura de Sectors de les Indústries Creatives del màster de Comunicació i Indústries Creatives, que participa en aquesta fase final amb la presentació d'un projecte de sèrie documental titulat Re-Viure.

11/06/2019
Joves Talents Digitals de la XII Edició del Festival Inspirational 2019.

Enhorabona a Alba Andrés Alagarda i a Samuel López Rodríguez (equip SAMBA), alumnes de tercer curs de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d'Alacant pel BRONZE aconseguit en la categoria de Joves Talents Digitals de la XII Edició del Festival Inspirational 2019.

https://twitter.com/ua_universidad/status/1115901126082273281

11/06/2019
EL PRINCIPAL ES CONVERTEIX EN AULA UNIVERSITÀRIA

Més de cinquanta alumnes de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d'Alacant han pogut gaudir d'una original classe, aquest matí, en el Teatre Principal d'Alacant.

28/11/2017
Raúl Rodríguez Ferrándiz, professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social, rep el premi Ciutat de València d'assaig en castellà

El jurat dels XXXV Premis Ciutat de València acaba de donar a conèixer el nom de les vuit obres literàries guardonades en les diferents categories que inclouen aquests premis, en una edició a la qual s'han presentat més de 400 creacions. Aquests guardons s'atorguen en quatre categories, cadascuna d'elles en les modalitats de valencià i castellà: Narrativa, Assaig, Teatre i obres poètiques.

06/11/2017
Victoria Tur, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social, rep el Premi Hermes de l'Associació de Consumidors de Mitjans

L'entitat, en la seua organització de la Comunitat Valenciana, ha valorat la «incansable anàlisi, recerca i defensa d'una comunicació responsable» de la titular del Departament de Comunicació i Psicologia Social

10/07/2017
La Universitat d'Alacant, entre els centres amb major nombre d'articles científics sobre Publicitat

Segons arreplega un estudi bibliomètric en l'àmbit nacional publicat el mes passat en la "Revista Española de Documentación Científica" del CSIC

Les professores del Departament de Comunicació i Psicologia Social, Marta Martín, Natalia Papí i Alejandra Hernández figuren entre els 10 investigadors més productius.

22/05/2017
Revista Mediterránea de Comunicación

 

Mediterránea de Comunicación/Mediterranean Journal of Communication entra en l'EMERGING SOURCE CITATION INDEX (ESCI)- Clarivate (antiga Thomson Reuters). Base de dades on figuren les revistes que estan sent avaluades per a entrar a formar part de les bases de dades de Web of Science Core Collections (SCI, SSCI & A&HCI). La inclusió millora ostensiblement la visibilitat de la revista i permetrà disposar de mètriques de citació en aquesta base de dades. Pròximes convocatòries de comunicacions ací.

 

 

Revista Mediterránea de Comunicación/Mediterranean Journal of Communication has been considered for inclusion in EMERGING SOURCE CITATION INDEX (ESCI)- Clarivate (Thomson Reuters). ESCI complements the highly selective indexes by providing earlier visibility for sources under evaluation as part of Web of Science (SCIE, SSCI, and AHCI’s) rigorous journal selection process. Inclusion in ESCI provides greater discoverability which leads to measurable citations and more  transparency in the selection process. Please click here for next call for papers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Departament de Comunicació i Psicologia Social


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9884

Fax: (+34) 96 590 3437

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464